ANUNŢ privind organizarea consultării publice a proiectului de decizie „Cu privire la expunerea la licitaţie a unor imobile”

Consiliul raional Basarabeasca iniţiază consultarea publică a proiectului de decizie Cu privire la expunerea la licitaţie a unor imobile.

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie este legat gestionarea eficientă a bunurilor imobile proprietate privată a raionului. 

            Prevederile de bază ale proiectului sunt: expunerea la vânzare prin licitaţie cu strigare a unor bunuri imobile, proprietate a raionului din domeniul privat.

Beneficiarii proiectului de decizie sunt Consiliul raional Basarabeasca.

Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice sunt oţinerea şi încasarea în bugetul raional a unor mijloace financiare, care ulterior urmează a fi utilizate pentru necesităţile raionului.

Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu legislaţia în vigoare Legea nr. 121/2007 privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice, Legea nr. 523/1999 cu privire la proprietatea publică a unităţilor administrativ-teritoriale, Legea nr. 435/2006 privind descentralizarea administrativă, Legea nr. 436/2006 privind administraţia publică locală, Regulamentului cu privire la modul de determinare şi comercializare a activelor neutilizate ale întreprinderilor, Regulamentului privind licitaţiile cu strigare şi cu reducere, Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 450/2018 cu privire la transmiterea unor bunuri imobile.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate până pe data de 06 iunie 2022 inclusiv, dlui Gheorghe Liviţchi, pe adresa electronică: g.livitchi@mail.ru, la numărul de telefon 029722057, sau pe adresa  Consiliul raional Basarabeasca, str. Karl Marx, 55.

Proiectul Cu privire la expunerea la licitaţie a unor imobileeste disponibil pe pagina web oficială a Consiliului raional Basarabeasca www.basarabeasca.md (Compartimentul “Transparenţă decizională”, rubrica “Proiecte de decizii”) sau la sediul Consiliului  raional Basarabeasca.

Proiect cu privire la expunerea la licitaţie a unor bunuri imobile